Senatoarea Diana Șoșoacă a perturbat marți ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului consacrată marcării Zilei Solidarității și Prieteniei dintre România și Israel, afirmând că nu este de acord cu această zi.

Camera Deputaților și Senatul s-au întrunit, marți, în ședință comună, la ropunerea deputatului minorităților naționale, Silviu Vexler. 

Prim-ministrul Israelului, Beniamin Netanyahu, a transmis un mesaj video, proiectat în plen, în care mulțumește României pentru sprijinul oferit statului său, mai ales în ceea ce privește atacul terorist al Hamas din 7 octombrie.

În replică, prim-ministrul Marcel Ciolacu și președintele Senatului, Nicolae Ciucă, absenți de la ședință, s-au mulțumit să transmită și ei mesaje video. 

Imediat după debutul ședinței, senatoarea-scandalagioaică Șoșoacă a dorit să ia cuvântul și a urlat că Parlamentul nu ar trebui să dedice o specială pentru Israel, ci din contră, pentru românii morți în fostul regim comunist. Aceasta a adus la ea inclusiv un clopot, din care a sunat insistent pentru a perturba ședința.

După ce a fost somată în repetate rânduri de președintele de ședință, PSD-istul Alfred Simonis, să facă liniște și să ia loc, Șoșoacă a început să se certe cu alți aleși și i-a amenințat că-i bate și că "vă stric eu ședința".

După ce a luat cuvântul și și-a spus punctul de vedere, ea a continuat să urle de lângă tribuna oficială și pe durata în care senatorii și deputații au luat cuvântul. Printre altele, ea a acuzat și "evreii" că și-au pus reprezentant în CSAT.

La loji erau prezenți reprezentanți ai comunității evreiești, care au huiduit-o pe Șoșoacă, iar ea le-a replicat: "Să huiduiți în țară la voi, nu în țara mea".

+++

Reamintim că, pe 19 martie, Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat un proiect de lege privind instituirea zilei de 14 mai ca Ziua Solidarității și Prieteniei dintre România și Statul Israel. 

Astfel, în scopul marcării Zilei solidarității și prieteniei dintre România și Statul Israel, se organizează, la nivel național sau local, după caz, activități din sfera diplomației publice, culturii și educației care să ilustreze solidaritatea româno-israeliană.