Câinele robot Spot de la Boston Dynamics a supravegheat vagoanele de tren ale Deutsche Bahn timp de o lună, dar nu a reușit să prindă niciun artist graffiti.

Deutsche Bahn și S-Bahn din München au folosit câinele robot Spot timp de o lună pentru a descuraja artiștii graffiti. În München, Spot nu a prins niciun artist stradal care a vrut să-și imortalizeze opera pe un vagon, relatează publicația locală BR24. Pe de altă parte, e posibil ca Spot Sprayer să-i fi descurajat pe artiști, deoarece, în această perioadă, nu a apărut niciun graffiti nou.

Perioada de testare a robotului Boston Dynamics în München s-a încheiat.  

Spot a patrulat noaptea și a supravegheat trenurile DB parcate și S-Bahn-ul din München.

Experții au stabilit că robotul are nevoie de îmbunătățiri. Momentan, Deutsche Bahn nu dorește monitorizarea permanentă a trenurilor sale. Cu toate acestea, căile ferate germane vor să-l testeze din nou pe Spot pentru a aduna informații suplimentare. Nu se știe încă unde va avea loc următoarea testare. 

Inteligența artificială a fost antrenată cu aproximativ 1.200 de imagini, astfel încât câinele robot să poată recunoaște artiștii graffiti. În cazul în care un artist cu pulverizator intra în câmpul vizual al celor trei camere cu care e dotat Spot, angajații DB Security primeau o  alarmă și verificau dacă Spot a evaluat corect situația, notează Heise.de.

În fiecare an, pe aproximativ 13.000 de metri pătrați apar graffiti la trenurile S-Bahn din München. Ștergerea acestora a costat în jur de un milion de euro doar în 2023. Potrivit unui raport, testatea câinelui robot a costat calea ferată o sumă de cinci cifre în euro.