Comisia juridică a Senatului a amânat cu o săptămâna raportul privind cererea DNA de începere a urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu pentru luare de mită.

 Președintele Comisiei juridice din Senat, social-democratul Robert Cazanciuc, a declarat că avocatul lui Tăriceanu a depus note scrise pentru apărare "destul de consistente" abia luni, iar membrii Comisiei nu au reușit să le parcurgă.

"Ieri (luni - n.r.), avocatul domnului Tăriceanu a depus note scrise în apărare destul de consistente, colegii mei nu au reușit să vadă acest materil în totalitate. De asemenea, am primit ieri și azi mai multe cereri pentru studierea dosarului de către senatorii care nu sunt membri ei Comisiei juridice. În consecință, am hotărât să trimitem Biroului permanent aceste solicitări,cu recomandarea de a permite colegilor senatori să poată studia dosarul", a declarat Robert Cazanciuc.

Senatorul a spus că dezbaterea pe fond va avea loc săptămâna viitoare, în funcție de ceea ce va decide Biroul permanent.

Ședința Comisiei a început la ora 10.00 și a durat mai puțin de o jumătate de oră, iar Călin Popescu Tăriceanu nu a fost prezent.