Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a pus în cârca unui Guvern care în secret a negociat PNRR-ul problemele cu care se confruntă acum România în a accesa banii europeni, dar a dat asigurări că țara noastră nu va pierde niciun euro.

"De aproape patru ani, cu toții considerăm că e nevoie de o reformă a pensiilor speciale. Total îndreptățit. Până acum abordarea în ceea ce privește pensiile speciale a fost una electorală. Niciun partid politic nu a avut o abordare corectă, să rezolve odată pensiile speciale. Reforma pensiilor speciale este prevăzută în cererea nr. 3 de plată, noi aflându-ne în acest moment în perioada în care se fac aceste reforme, trec aceste jaloane prin Guvern sau prin Parlament, ca pe urmă să fie înaintate Comisiei și ele să fie aprobate sau dacă sunt lucruri care trebuie modificate să avem timp să le modificăm. (...) Dacă ne dorim politicieni care fug pe holuri, care nu vin să explice și poate nici eu n-am avut timp să explic într-o jumătate de oră - cât a fost interviul la care am participat, astfel încât să nu apară știri că Ciolacu a tăiat, că România intră în colaps, că e un dezastru național", a declarat Marcel Ciolacu, la Parlament.

Citește și: Bucureștiul nu vrea să elimine pensiile speciale,dar vorbește de flexibilitatea spre zero a Comisiei

El a dat asigurări că "nu se pierde niciun euro", iar "singurii euro aruncați pe apa sâmbetei" sunt cei un miliard cu care s-au cumpărat vaccinuri anti-COVID de către USR.

Ciolacu a declarat că el știe că "avem un PNRR care a fost ținut ascuns, semnat de anumiți miniștri și l-au trimis la Comisia European[".

"A fost un Guvern al României care secret și-a asumat anumite jaloane în anumiți parametrii. Cred că Ministerul Apărării, cred că domnul prim-ministru Ciucă era atunci ministrul Apărării, ministerul de Intern era condus Bode, ministrul Justiției cred că era Stelian Ion, avem ministerul Muncii, unde era doamna de la PNL (Raluca Turcan - n.r.). Am înțeles că acum nimeni nu mai dă nicio explicație ce au trecut în PNRR. (...) Ne trebuie o abordare corectă și nu se pierde niciun euro. Nu suntem nici întârziați, nici cu termenul depășit”, a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat joi la Bruxelles despre reforma pensiilor care trenează, președintele Klaus Iohannis a declarat că scopul reformei sistemului de pensii constă în crearea unui sistem de pensii care să fie "corect, echitabil, sustenabil".

"Trebuie să avem grijă ca și peste 20, 30 de ani pensionarii să-și primească drepturile", a spus Klaus Iohannis, adăugând că nu e cazul să dea el "sugestii" privind reforma pensiilor.