Premierul Nicolae Ciucă a declarat luni că nu a discutat cu ministrul Muncii, Marius Budăi, despre acuzațiile care i se aduc celui din urmă cu privire la faptul că sună sau abordează femei noaptea.

"Nu am reușit să discut cu domnul ministru, nu a fost prezent în București, dar voi discuta", a spus Nicolae Ciucă, luni, după ședința Biroului Executiv al PNL.

Întrebat dacă, din ce a citit în presă, Budăi ar trebui să dea explicații despre conduita sa, premierul a răspuns: "Nu am reușit să citesc".

În urmă cu patru zile, Libertatea scria că ministrul Muncii, Marius Budăi, a provocat două episoade care au alertat PSD. Întâi, în august 2022, la un hotel din Olimp, el a sunat o deputată noaptea, susțin surse concordante din partid, citate într-un materiale publicat de Libertatea. Soțul acesteia a fost nevoit să coboare la recepție pentru a interveni. Apoi, în ianuarie 2023, la Hotelul Mara din Sinaia, Budăi a provocat un episod asemănător, tot la adresa unor femei. În ambele cazuri, sursele spun că ministrul consumase alcool.