Fostul președinte Traian Băsescu a declarat duminică seară la Digi24 că, dacă va intra în cursă pentru Primăria Capitalei, obiectivul său este să dea o mână de ajutor PMP-ului, dar poate și "o lecție USR-ului".

"Noi am așteptat să intrăm în alianță cu PNL și USR. Am aflat ieri că nu se poate. Deci declanșăm procedurile interne de desemnare a candidaților", a anunțat Traian Băsescu.

Întrebat de ce nu a fost PMP inclus în alianță, aceasta a spus: "Nu știm. Greu de spus. Eu am un singur raționament, având în vedere că PMP este un partid care obține constant între 8% și 10% la București, de când s-a înființat, foarte probabil cineva își dorește ca Nicușor Dan să fie văduvit de aceste 10 procente în competiția cu Firea. Este o analiză a noastră, nu găsim explicație de ce nu vrei 10 procente. Eu nu prea știu să pierd, n-am învățat treaba asta în politică și dacă intru în competiție o să fac tot ce se poate să câștig. Pe de altă parte, obiectivul meu major este să dau o mână de ajutor PMP-ului, dar poate că vreau să dau și o lecție USR-ului."

Fostul președinte a mai adăugat că cei de la PNL și USR "au început să procedeze ca băieții deștepți din energie - ar vrea ca PMP să le dea voturile dar să nu aibă candidați".

În final, Băsescu a spus că "democrația este despre participarea la alegeri, iar PMP nu are decât varianta de a participa singur la alegeri".