Ludovic Orban a declarat marți că este un susținător al vaccinării ca "instrument de luptă împotriva bolii". Premierul spune că autoritățile ar trebui să fie pro-active, să deruleze informări pentru a contracara "absurditățile" antivacciniștilor.

"Poziția mea e clară: sunt un susținător al vaccinului. Aici, în schimb, ar trebui să fim și noi mai pro-activi, să derulăm campanii în care să contracarăm toate absurditățile și toate aberațiile pe care le-am auzit în campaniile - pe care nu știu cine le finanțează, vă spun sincer, nu pot să îmi dau seama cine le finanțează, dar e clar că sunt finanțate - campaniile antivacciniștilor, care, în mod evident, fac parte dintr-un mecanism elaborat al unei strategii de dezinformare care este aplicată nu numai în România, ci este prezentă în mai multe țări europene și care, în mare parte, cred că își are izvorul în afara Europei, mai înspre est", a afirmat Orban, la dezbaterea online "Resetarea sistemului de sănătate: de la experiența din criza COVID, la reformă și modernizare", organizată de CursDeGuvernare.ro.

Premierul a precizat că dezinformările sunt "sistemice, bine finanțate și bine gândite", generând o "reacție absurdă din partea foarte multor oameni maturi" care dau crezare acestor campanii, relatează Agerpres.