Șeful Biroului președintelui Ucrainei, Andri Ermak, susține că urmările activităților teroriste ale Rusiei nu sunt cu mult diferite de cele comise de gruparea Stat Islamic (ISIS).

Oficialul a scris un mesaj în acest sens și a postat o fotografie în care apare orașul Mariinka (regiunea Donețk), distrus complet de către invadatorii ruși. Imaginea apocaliptică postată de Ermak prezintă un oraș în ruine, distrus din temelii, relatează Ukrinform.

"Mariinka. Nu mai există. Așa arată consecințele activităților teroriste ale Rusiei. Nu diferă mult de ISIS", a scris Andri Ermak. Potrivit acestuia, Mariinka trăia și prospera până să vină "lumea rusă".

"Care ar trebui să fie răzbunarea pentru ceea ce au făcut rușii la Mariinka și în alte orașe ucrainene, pentru atrocitățile și crimele comise? Tribunalul. Presiunile sancțiunilor. Distrugerea militară pe câmpul de luptă. Izolarea. O revizuire corectă a istoriei Rusiei, inclusiv din vremea celui de-al Doilea Război Mondial. Reparațiile. Demilitarizarea. Colapsul regimului. Vom face acest lucru", a subliniat Andri Ermak.

Imaginea postată de oficialul ucrainean poate fi văzută accesând link-ul https://t.me/ermaka2022/2165 .

****

Ucraina - 171 de cazuri de agresiune sexuală din partea militarilor ruși

Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a declarat că autoritățile ucrainene au identificat 171 de victime ale violențelor sexuale comise de militarii ruși, relatează Babel.

"Aceasta este arma lor fizică și psihologică deliberată împotriva ucrainenilor", a subliniat Zelenska, la conferința internațională "United for Justice" de la Liov.

Potrivit soției președintelui Volodimir Zelenski, printre victimele agresiunilor sexuale comise de armata rusă se numără 39 de bărbați și 13 minori.

"Victima nu este niciodată responsabilă pentru infracțiune... Agresorul este întotdeauna responsabil... Victimele trebuie să știe că statul este mereu de partea lor... Pedepsirea infractorilor este cel mai important lucru. Condamnarea violului și a altor crime de război ar trebui să devină un precedent, astfel încât orice potențial agresor să știe că nu va rămâne nepedepsit", a afirmat Olena Zelenska. 

Sursa: RADOR