"Nu vrem să lăsăm copiilor noștri un continent gata să intre în al treilea război mondial", a adăugat vicepremierul italian.

Declarațiile din februarie ale președintelui Macron care sugerează că trupele occidentale ar putea fi trimise în Ucraina sunt "extrem de periculoase, excesive și dezechilibrate", a declarat Matteo Salvini, vicepremierul Italiei, la o întâlnire la Roma a liderilor naționaliști europeni găzduită de grupul Identitate și Democrație din Parlamentul European, scrie Le Figaro.

"Cred că președintele Macron, cu comentariile sale, reprezintă un pericol pentru țara noastră și pentru continentul nostru", a declarat acesta, al cărui partid de extremă dreaptă Liga face parte din coaliția guvernamentală a prim-ministrei Giorgia Meloni.

"Nu vrem să lăsăm copiilor noștri un continent gata să intre în al treilea război mondial", a adăugat Mattéo Salvini într-o intervenție care a fost dedicată în special familiei. "Problema nu sunt mamele și tații, ci războinicii precum Macron care vorbesc despre război ca și cum nu ar fi probleme acum", a spus el.

Portughezul Andre Ventura, liderul partidului populist anti-sistem Chega, care și-a dublat scorul la alegerile generale de la începutul lunii martie, Harald Vilimsky de la Partidul Libertății, Austria, și fostul candidat în alegerile primare republicane pentru alegerile prezidențiale americane Vivek Ramaswamy au luat cuvântul în timpul reuniunii.

Marine Le Pen, șefa Rassemblement national (RN) din Franța, care nu a participat la întâlnire, a trimis un mesaj video.

În martie Mattéo Salvini, care și-a exprimat în repetate rânduri admirația pentru Vladimir Putin, a declarat cu referire la alegerile prezidențiale din Rusia: "Când un popor votează, are întotdeauna dreptate".

După moartea în detenție a opozantului rus Aleksei Navalnîi în februarie, acesta a declarat că "medicii și judecătorii ruși trebuie" să stabilească cauza morții.

Declarațiile lui Emmanuel Macron, care a afirmat pe 26 februarie că nu trebuie exclusă o viitoare trimitere de soldați occidentali în Ucraina, au deranjat în special Germania și i-au deconcertat pe alți aliați europeni.

Sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA