Eurodeputata Corina Crețu a anunțat marți că demisionează din partidul fondat de fostul premier Victor Ponta, precizând că e ”o decizie greșită” colaborarea acestei formațiuni cu AUR.

”Sprijinirea populismului, a ultra-naționalismului și a anti-europeismului reprezintă, în opinia mea, cel mai mare pericol pentru România și pentru generațiile care vin după noi. De aceea, colaborarea dintre PRO România și AUR este o decizie greșită - pentru partid, pentru oamenii care au crezut în acest proiect politic și, în definitiv, pentru țară. Este o decizie pe care nu o pot gira, motiv pentru care am hotărât astăzi să demisionez din PRO România”, a scris marți pe Facebook Corina Crețu.

Ea și-a exprimat părerea de rău că, ”în ciuda apelurilor repetate ale președintelui PRO-Romania și ale mele, nu am reușit o formă de colaborare cu PSD”.

”În aceste condiții, am militat pentru participarea pe cont propriu a PRO România în alegeri, decizie care a fost și adoptată în cadrul ultimului Congres PRO România. Ulterior, din cauza deciziei comasării alegerilor, aceasta a fost abandonată. În ceea ce mă privește, am fost și rămân o social-democrată convinsă”, a mai spus Crețu, amintind că a fost membră PSD timp de 29 de ani, vicepreședintă a Grupului S&D din Parlamentul European, vicepreședintă a Parlamentului European, vicepreședintă a Partidului Socialiștilor Europeni (PES) și comisar European din partea social-democraților.

”Am apărat întotdeauna, cu toată convingerea, valorile stângii moderne, pro-europene, nevoia de dezvoltare și modernizare, de folosire a fondurilor europene, a programelor Erasmus, a liberei circulații, a extinderii Uniunii Europene și a tuturor beneficiilor pe care le aduce proiectul european”, a mai explicat ea.