În perioada 26-30 aprilie are loc Olimpiada Națională Aria Curriculara Tehnologii - Domeniul Agricultură - Creșterea animalelor și Cultura plantelor care va fi găzduită de către Liceul Tehnologic Agricol "Alexandru Borza" din Geoagiu.

Olimpiada Națională de Tehnologii încurajează excelența, inovația și împărtășirea cunoștințelor între tinerii agricultori și specialiști în creșterea animalelor.

Această competiție îi pregătește pe elevi pentru a deveni viitorii lideri ai industriei agricole.

Pe parcursul competiției, participanții au ocazia să-și aplice cunoștințele teoretice, să rezolve probleme practice și să interacționeze cu profesioniști din industrie. Acest lucru îi ajută să se pregătească pentru provocările viitoare dintr-un domeniu esențial pentru societate. 

Sâmbătă este organizată proba scrisă a olimpiadei, iar luni se va desfășura proba practică a competiției la ferma didactică de la Liceul Tehnologic Agricol ”Alexandru Borza” Geoagiu, urmată după-amiază de afișarea rezultatelor si ceremonia de premiere.

În cadrul olimpiadei, vor participa și elevii de la liceele agricole înscrise în programul ”Creștem prin Educație Agricolă” (CEA), implementat de un Consorțiu format din cinci organizații – Fundația World Vision România (WVR), Fundația Civitas pentru Socitetatea Civilă, Junior Achievement Romania (JA), Centrul Român de Politici Europene (CRPE) cu sprijinul Romanian - American Foundation (RAF). 

Programul ”Creștem prin Educație Agricolă” pune la aceeași masă învățământul agricol cu noile tehnologii și mediul de business, pentru a susține performanța profesorilor și managerilor din licee. 

Povestea fermei de la Hetiur. Locul unde și copiii își pot culege roșiile gustoase, bio

Mai mult pe EurActiv »